Every dog deserves a good home               
 

Adoptieprocedure

Denk goed na over het nemen van een hond

Voordat je aan een hond begint, bedenk dan goed of je er genoeg tijd voor hebt. Ook na corona!! Je gaat een commitment en verantwoordelijkheid aan voor misschien wel 15 jaar. Een hond kost heel veel tijd, energie en geduld om op te voeden en aan het (Nederlandse) leven te laten aanpassen. Dit geldt niet alleen voor buitenlandse honden, maar ook voor bijv. pups uit Nederland die bij een fokker vandaan komen. Niet alleen in het begin, maar ook daarna kosten ze veel tijd. Je moet er mee wandelen, trainen, aandacht geven enz. Maar ook financieel. Heb je genoeg middelen om voor ze te zorgen. Wat als ze ziek worden en een dure operatie nodig hebben. Wat als je zelf bijv. in het ziekenhuis belandt, heb je dan een plek of iemand waar de hond naartoe kan en wil opvangen. Nu werk je misschien nog thuis door corona, maar wat als je weer naar het werk moet. Hoeveel gaat een hond alleen zijn en is dat wel eerlijk naar de hond. Allemaal dingen waar je goed over na moet denken voordat je aan de verantwoordelijkheid van een hond adopteren begint.

Bereid je daarnaast goed voor. Lees boeken en artikelen over de opvoeding van een hond/pup. Heel erg geschikt is het boek “Natuurlijk in balans met je hond” van Liz Wolting, oprichtster van Animal Faith. 

Voorbereidingen

Regelmatig vinden onze rescuers in Italië zwerfhonden op straat, vaak in erbarmelijke staat. Waar mogelijk worden deze honden van straat gehaald, opgevangen, medisch gecheckt, goed verzorgd en gesocialiseerd. Samen met deze rescuers proberen wij zoveel mogelijk te weten te komen over het karakter en de achtergrond van de honden. Op deze manier kunnen wij een zorgvuldige selectie maken van de honden die voor adoptie in Nederland in aanmerking komen.

Ondanks de vaak slechte ervaringen die de dieren met mensen hebben gehad, hebben verreweg de meeste buitenlandse dieren nog steeds vertrouwen in de mens. De geredde honden worden geselecteerd op sociaal gedrag, zowel naar mens als dier. Alleen de dieren die aan de selectiecriteria voldoen treft u op onze website aan.

Voor hun komst naar Nederland worden de honden eerst onderzocht door een dierenarts. Bij dit onderzoek worden ze voorzien van een chip, ingeënt, ontdaan van en beschermd tegen vlooien en ontwormd. De dierenarts controleert het hart en de longen en kijkt naar de algehele gezondheidstoestand. Volwassen honden worden getest op buitenlandse ziektes (zie nuttige informatie>ziektes op onze website). En honden ouder dan 1 jaar worden, voorafgaand aan hun komst naar Nederland, normaal gesproken, gecastreerd of gesteriliseerd. Bijvoorbeeld medische redenen, kunnen de oorzaak zijn dat een castratie of sterilisatie niet is gedaan. Dit komt echter zeer weinig voor.

Hoe kunt u reageren op een hond

Heeft u de hond gevonden die uw interesse heeft gewekt dan kunt u contact opnemen via de contact button of het contactformulier. Ons streven is om binnen 48 uur contact met u op te nemen per email, telefonisch of via whatsapp. Samen bespreken wij aan de hand van een uitgebreid vragenformulier of de hond in uw gezinssituatie past.

Huisbezoek

Mocht het gesprek positief zijn verlopen en wordt u geselecteerd als ‘nieuw baasje’ dan streven wij ernaar om op korte termijn een huisbezoek in te plannen. Dit om een zo zorgvuldig mogelijke plaatsing te garanderen. In de praktijk is dit helaas niet altijd mogelijk gebleken. In dat geval vragen wij om een filmpje van huis, tuin en omgeving of zal er een videocall plaatsvinden, zodat wij een goede indruk krijgen waar de hond terecht gaat komen.

Kennismaking

De door u gekozen hond/pup kan al in Nederland zijn. In dat geval verblijft deze in een gastgezin. Het is ook mogelijk dat de hond nog in het buitenland verblijft.

Als de hond/pup al in Nederland is kunt u kennis met hem/haar gaan maken bij het gastgezin. Als er een klik is en ook het gastgezin gaat akkoord wordt er een afspraak gemaakt om de hond/pup op een later tijdstip op te halen. Dit ophalen van de hond/pup dient binnen een week na kennismaking te geschieden aangezien wij de gastgezinnen niet onnodig lang bezet willen houden. Eventuele uitzonderingen hierop zijn bespreekbaar.

Wij vinden het belangrijk dat u er thuis nog eens rustig over nadenkt, dit om impulsieve beslissingen te voorkomen. Daarom mag een hond/pup nooit bij de eerste kennismaking bij het gastgezin meegenomen worden.

Wanneer de door u gekozen hond/pup nog in het buitenland verblijft proberen wij hem/haar zo snel mogelijk naar Nederland te halen. In de meeste gevallen komen de honden en pups aan in Woerden met de speciale hondentransport bus. Hier zal de hond/pup aan u worden overgedragen door een vrijwilliger van Stichting Paws Rescue Team.

Paws Rescue Team veiligheidstuig verplicht

Wij vinden het belangrijk dat onze honden veilig over straat gaan. Een veiligheidstuig set is hierbij noodzakelijk. Om die reden draagt Stichting Paws Rescue Team al haar honden over met een speciale anti-ontsnappingstuig set. In ieder geval de eerste vier weken zal de hond deze tijdens de wandelingen buiten moeten dragen. Daarnaast moeten de honden dubbel aangelijnd worden. Een riem voor in de hand en een tweede lijn om de schouder. Hierdoor kan een hond nooit ontsnappen. De kosten hiervoor zitten in de adoptiebijdrage verwerkt. De set bestaat uit een anti-ontsnappingstuig, een martingale halsband, een riem, een schouderlijn en een autogordel.

Daarbij raden wij aan om een tracker aan te schaffen. Met een tracker kunt u uw hond volgen, mocht deze ontsnappen. De grootste kans op ontsnappen is de eerste periode als een hond in Nederland is. Maar ook later kan een hond ergens van schrikken en in paniek wegrennen. Met een tracker kunt u altijd de locatie van de hond bepalen. Het lokaliseren van een ontsnapte hond is namelijk erg tijdrovend en ben je afhankelijk van zichtmeldingen van derden.

Er zijn verschillende trackers te koop. Echter raden wij de Trative GPS Dog 4 aan. Deze is volledig waterdicht, heeft een live modus die de locatie elke 2/3 seconde realtime deelt, mogelijkheid tot het instellen van een virtuele omheining en de batterij gaat tot 7 dagen mee. Via een app kan de hond gevolgd worden. Daarnaast zitten er nog vele extra functies in de app.

Betaling

Op het moment dat u definitief voor de hond/pup wil gaan, vragen wij een aanbetaling van €100,00. Na het betalen van de aanbetaling, komt de hond/pup als ‘gereserveerd’ op onze site te staan. De rest van de adoptiebijdrage, dient op onze rekening te zijn overgemaakt, voordat u de hond/pup komt ophalen.

De bankgegevens van Stichting Paws Rescue Team zijn:

NL86ABNA0105777900 t.n.v. Stichting Paws Rescue Team onder vermelding van: ‘vergoeding voor ....(naam van hond/pup )....’ 

Eerste periode en nazorg

Na de adoptie zal de vrijwilliger, die u bij de intake heeft gesproken, de eerste twee weken met u contact blijven houden. U kunt dan bij hem of haar terecht met uw vragen en samen wordt er besproken hoe het gaat.


Na een de twee weken wordt de hond (en de adoptant) aan onze nazorg coördinator overgedragen. Een nazorg vrijwilliger zal na verloop van tijd contact met u opnemen om te vragen hoe het gaat en eventuele vragen beantwoorden.


Tarieven per 18 maart 2024

Volwassen honden: 

€ 525,00 inclusief veiligheidstuig set

Pups: 

€ 525,00 inclusief veiligheidstuig set

Uitleg tarieven

Het totaalbedrag dekt de volgende kosten:

  • de medische checks, bloedtesten en eventuele behandelingen
  • de benodigde vaccinaties waaronder rabiës
  • de chip en het inbrengen hiervan
  • het Europese paspoort
  • de sterilisatie/castratie (bij honden vanaf 1 jaar)
  • het transport naar Nederland
E-mailen
Map