Every dog deserves a good home               
 

Waarom een buitenlandse hond

In tegenstelling tot wat er heel vaak wordt beweerd is het niet zo dat de meeste asielen in Nederland vol zitten met honden! Dit IS NIET zo. Daar staat u misschien van te kijken als u dit leest want u heeft waarschijnlijk net als de meeste Nederlanders gehoord dat de asielen wel vol zitten.

Vol met katten vaak ja, maar met honden absoluut niet.

In veel gevallen is juist een tekort aan honden in de meeste asielen. Een tekort aan leuke sociale hondjes wel te verstaan. De honden die wij in de asielen binnen krijgen zijn namelijk bijna allemaal honden met een zeer uitgebreide gebruiksaanwijzing en verleden. De honden die wij in de asielen binnen krijgen zijn honden die veelal verprutst zijn door hun baasjes. Baasjes die geen idee hebben wat het inhoudt om een hond te hebben en te verzorgen. Baasjes die roepen veel verstand te hebben van honden en hun gedrag maar dat dus absoluut niet hebben. Als ze de ene hond verpest hebben dan nemen ze gewoon de volgende om ook die weg te doen.

Daarnaast zijn er de honden van de broodfokkers. De fokkers verdienen in ons land vele duizenden euro’s met het plaatsen van pups. Pups die onder erbarmelijke omstandigheden worden geboren en gehouden. De vaders en moeders van deze pups zitten in schuren, opgehokt in hun eigen ontlasting. Het enige wat deze honden mogen is zorgen voor pups. Ze krijgen geen medische zorg, zien geen daglicht en krijgen geen liefde. Veel Nederlandse handelaren kopen hun pups van broodfokkers uit Oost-Europa omdat daar helemaal geen controle is op deze fokpraktijken. De pups komen met grote vrachtwagens naar Nederland. De Nederlandse handelaar heeft er een klein bedrag voor betaald en verkoopt ze dan voor bedragen die er niet om liegen. Als je gaat kijken op internet kom je vele duizenden vreselijke verhalen tegen van mensen die pups hebben gekocht bij deze broodfokkers / handelaren.

Naast de asielhonden en de honden die via broodfokkers komen zijn er nog de rashonden. De rashonden zijn duur en er is de laatste jaren zo vreselijk veel mee gefokt dat 40% van de rashonden een erfelijke afwijking heeft. Ierse Setters worden amper 4 jaar ivm epilepsie. Franse Buldogs die niet kunnen ademen, Herders die nog amper kunnen lopen na een paar jaar of honden die in elkaar storten omdat het hart niet meer werkt zoals bij de Berner Sennen hond. De rashonden die nog wel goed gefokt worden zijn veelal duur om te kopen en is maar voor weinig mensen weggelegd.


Dan zijn er nog de buitenlandse honden. De buitenlandertjes waar iedereen over roept “dat die maar in het land moeten blijven waar ze geboren zijn omdat de Nederlandse asielen vol zitten”. Dat zijn dezelfde mensen als in het begin van mijn verhaal. De mensen die geen idee hebben. Die maar wat roepen en niet verder kijken of luisteren dan hun neus lang is. Deze buitenlandertjes worden geboren in een land, Spanje, Italië, Roemenië, Griekenland enz, waar ze vaak een slecht kort leven tegemoet gaan en met veel geweld te maken krijgen. Als ze het al overleven als pup, geboren op straat.

Deze buitenlandertjes kunnen er niets aan doen dat ze geboren worden. Er is niemand die geld aan deze honden verdient zoals een broodfokker die bewust fokt of laat fokken. Gelukkig zijn er stichtingen die zich in allerlei landen inzetten om deze zwerfhonden te helpen en in het land waar deze ellende heerst voorlichting te geven en castratie projecten te doen.

Tussen deze zwerfhonden zitten vaak fantastisch gave, leuke, lieve honden die in het land van herkomst absoluut geen kans hebben. Deze honden, mits goed geselecteerd, zijn perfect als leuke gezellige huishond. Deze honden zijn meestal heel goed met andere honden omdat ze op straat wel op moeten kunnen schieten met andere honden. Hun hondentaal is zeer goed. De Nederlandse honden zijn door hun baasjes zo verprutst dat de hondentaal er vaak amper is. Veel honden hebben geen idee hoe ze met andere honden moeten communiceren met alle gevolgen van dien. Daarnaast zijn de meeste buitenlandse honden zeer dankbaar en erg lief ondanks alle ellende die ze meegemaakt hebben.

Deze leuke gave buitenlandertjes verdienen ook een kans op een fijn leven. Het is dan ook een hele goede optie om een buitenlandertje te adopteren. Op deze manier red je écht een hond. Op die manier houd je ook het broodfokken onder vreselijke omstandigheden tenminste niet in stand. De broodfokkers raken hun pups niet kwijt en zullen minder moeten gaan fokken. Dat mensen geen pups meer kopen bij de broodfokkers is de enige manier om deze dierenmishandeling tegen te gaan en dit vreselijke geld verdienen te stoppen.

Het adopteren van een buitenlandse hond heeft dus niet één maar meerdere doelen.

  • Je gaat de broodfok tegen want je koopt er geen pup.
  • Je helpt een hond die anders een kort leven heeft, met veel ellende en geweld.
  • Je ondersteunt het goede werk van de mensen ter plaatse, zij die zo begaan zijn met het lot van de honden

Er zijn meerdere stichtingen in NL die buitenlandse honden herplaatsen. Ons advies is om goed onderzoek te doen. Let altijd goed op of deze betrouwbaar zijn. Google uitgebreid, kijk op social media voor informatie. Dat zijn goede graadmeters maar wees wel uitgebreid. Op die manier kom je er vaak al snel achter of het verantwoord is of juist niet.

En… Neem nooit zelf een hond mee uit het buitenland. Er komt zoveel bij kijken en daar zijn de stichtingen in gespecialiseerd. Zij helpen bij het verantwoord adopteren van buitenlandertjes en zorgen er voor dat alles goed wordt geregeld.

Succes met het vinden van de juiste hond !!

E-mailen
Map